Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η «ψωροκώσταινα» έχει «σεντούκια».Του Αντώνη Δρόσου.


Την Πατρίδα μου μ’ έμαθαν  «ψωροκώσταινα» να τη φωνάζω, μα ξέρω πως, η γερασμένη πια «φτωχούλα»,  έχει λίρες στο «σεντούκι». Και δεν έχει μόνο ένα.. Έχει πολλά σεντούκια σκορπισμένα σε έκταση  131.957 τετ. χιλιομέτρων, σε πελάγη, σε βουνά, σε λαγγάδια και βραχονησίδες. Οι ειδικοί επιστήμονες λένε, πως η «ψωροκώσταινα» είναι η πλουσιότερη κόρη της Ευρώπης!!  Και να γιατί μας λένε το ΝΕΟ αυτό:. 
Οι Γερμανοί στην εποχή της κατοχής χαρτογράφησαν λένε ολόκληρη την Ελλάδα. Ήθελαν να ξέρουν
πού βρίσκεται το κάθετί χρήσιμο για τη στρατιωτική τους μηχανή. «Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες με τις πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής εκείνης. Τα ελευταία χρόνια, με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων, έχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο» και όχι μόνο.(http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/02/n.html.
Η χούντα το 1969 «απηύθυνε αίτημα, μέσω της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας  προς τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ελεγχόμενη από Αμερικανούς Επιστήμονες) να διερευνηθεί το υπέδαφος στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πενταμελής ομάδα, υπό τον Αμερικανό πυρηνικό Α. Σμιθ, άρχισε την έρευνα το 1971 και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να την ολοκληρώσει. Σε διεθνές συνέδριο στη Βιέννη το 1976 έγινε γνωστό (μέσα από μια μελέτη 25 σελίδων) ότι η χώρα μας διαθέτει πλουσιότατα κοιτάσματα ουρανίου». (ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, 23-2-1996).Ο Smith λοιπόν διενήργησε τις έρευνες και τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών κρίθηκαν εμπιστευτικά και ουδέποτε δόθηκαν στη δημοσιότητα.Στη σύνταξη των εμπιστευτικών αυτών εκθέσεων δε συμμετείχε κανείς από την Επιτροπή Ελληνικής Ατομικής Ενέργειας.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης σε  απόρρητη έκθεση που περιέχει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Με-ταλλευτικών Ερευνών). Η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους εκτιμάται γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Το κείμενο της έρευνας αυτής το υπογράφουν επτά διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες Η έκθεση αυτή κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου, που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους, με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και για σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας, ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
Σε συνέντευξη του ο  στρατηγός ε.α. Γιώργος Αϋφαντής υποστηρίζει ότι, «το επεισόδιο στα Ίμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο. Δηλαδή ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό. Γι' αυτό, προσθέτει, τα ΄Ιμια είναι στις γκρίζες ζώνες..."
Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Βασίλειος Παπαγεωργίου υποστηρίζει, μετά από έρευνες 30 ετών, ότι η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει στήσει βα-ριά βιομηχανία, αφού διαθέτει σε αφθονία ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε ορισμένα από αυτά είναι η μοναδική παραγω-γός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα κατά τον καθηγητή η Ελλάδα διαθέτει στο υπέδαφός της:
Λιγνίτη, Αλουμίνιο, Βωξίτη, Μαγγάνιο, Νικέλιο, Σμηκτίτες, Μαγνήσιο, Χρωμίτη, Ουράνιο, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.
Στις 28  Απριλίου του 1999 της εφημερίδας "Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα..
Τέλος η Θράκη είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης" Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.
Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9.550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτράκιου, Νιγρίτας, Σουρωτής  κλπ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει ξεκινήσει ήδη η εκμετάλλευση του υπεδάφους της περιοχής αυτής από την TVX Gold του George Soros. Το κοίτασμα περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά όπως λέγεται και ουράνιο!!!.
Γενικά η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά το 1998 ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο). Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ένωση.
Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.
«Υπάρχει λοιπόν όσμιο στην Ελλάδα και  η αξία  του υπολογίζεται στα 96 τετράκις ευρώ!!!! Δηλαδή 96 δις ευρώ ανά έλληνα. Απλώνεται από την Ρόδο έως την Λήμνο!!  Μόνο ένα κοίτασμα στην Καβάλα έχει αξία 263 δις.....όσα δηλαδή χρωστάμε!!! Ερευνητές υποστηρίζουν πως η περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ».
Τώρα ελπίζω να πήραμε μια ιδέα, γιατί τα επιτόκια ανεβαίνουν, γιατί μερικοί συνένοχοι πονηρών σκέψεων βιάζονται να μας συστήσουν να πουλήσουμε τα νησιά μας. Θέλουν απλά να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο, αφού διαλύσουν πρώτα και την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: